Geschiedenis

Een doorsnee woensdagmiddag in November. Ik was aardappels aan het schillen en vlees aan het gaarbakken. Mijn zoontje Bennie (4 jr) zit in mijn rug in de huiskamer te spelen met Lego en dino’s zoals zo vaak!

“Papaaa… ik wil van Lego de treinset hebben want dan kunnen de dino’s met de trein terug naar de ijstijd… gaan we die morgen kopen?”

Ik stop even met koken.. draai me om en zeg “ Bennie papa heeft al eerder gezegd dat die Lego set wel héél veel centjes kost! Je zou hem op je verlanglijstje kunnen zetten van Sinterklaas!” Waarop Bennie wat brutaal zegt: “ Ik wil die set morgen kopen papa! Want Sinterklaas duurt nog zooo lang.” Ik zeg streng: “Bennie niet zeuren jongen! Heel jouw kast ligt vol met speelgoed en je speelt er nooit mee alleen met Lego en je Ipad. Weet je wel dat er heel veel arme kindjes heel weinig speelgoed hebben of krijgen? Die zouden super blij zijn met alles wat jij in je kast hebt liggen.” Bennie valt stil en speelt verder met zijn dino’s hij brabbelt nog wat en ik ga verder met koken. 10 minuten later zegt Bennie uit het niks: “Oké papaaa ik ga al het speelgoed waar ik niet meer mee speel aan die arme kindjes geven en dan vind Sinterklaas mij lief en mag ik de Lego treinset misschien!” Ik kreeg kippenvel en stemde in met zijn plan! Die zelfde week samen de kast uitgemest en met maar liefst 3 bananen dozen vol zijn we dit gaan doneren aan een stichting die zorg ervoor draagt dat kansarme kinderen ook Sinterklaas en hun verjaardagsfeestje kunnen vieren met een cadeautje.

Dit verhaal vertelde ik tussen neus en lippen door (als trotse vader) aan onze zenderbaas Jan Molenberg tijdens mijn radio programma, waarop hij meteen zei “daar gaan we iets mee doen!“

Het idee van het Radio JND PAKJESHUIS was geboren!

In 2020 bestond het Radio JND PAKJESHUIS 5 jaar! De eerste editie was een 24 uursuitzending en als papa van zo’n lief ventje heb ik die op mij genomen. Animo was groot, te groot voor ons muzikale kantoor, de studio! De editie daarop vond plaats in het centrum van Best (NB) en werd een 72-uurs uitzending met een enthousiast DJ team en veelal bezoek van Nederlandse artiesten en heel veel luisteraars met het hart op de goede plaats! Het jaar erop werden we welkom geheten in de lichtstad Eindhoven op het stadhuisplein! Ons doel werd gehaald! In 72 uur gingen we van 2 naar 3 vrachtwagens speelgoed! Kippenvel!!!

In 2019 waren we opnieuw te gast in Eindhoven. Ons verzoek om te mogen verhuizen met ons PAKJESHUIS naar de binnenstad werd gehonoreerd door gemeente Eindhoven.. en hoe? We mochten met ons kamp  neerstrijken op De Markt in Eindhoven! Ook dit werd weer een groot succes. Er werden wederom 3 vrachtwagens speelgoed opgehaald. En wat nog meer vreugde bracht was dat bijna al het speelgoed wat opgehaald werd spiksplinternieuw was.

In 2020 zou de actie wederom plaats vinden op de Markt in Eindhoven helaas kon dit geen doorgang vinden door de inmiddels bekende COVID-19 pandemie. Radio JND wilde het echter niet onopgemerkt voorbij laten gaan en besloot hierop om de actie vanuit de eigen studio’s toch door te laten gaan. Ondanks alle coronamaatregelen werd het wederom een groot succes. Ook de actie van vorig jaar moest noodgedwongen door de corona maatregelen komen vanuit de studio’s van Radio JND. Dit jaar zal het Radio JND Pakjeshuis zijn intrek nemen op De Parade in Den Bosch. De actie is dit jaar van 15 t/m 18 December en draagt het motto : “RADIO JND HELPT EEN HANDJE MEE